Om oss

Om AntiGravity Sweden

Jag har fått vingar, är tanken som rusar genom min hjärna. Känslan av att sväva och tyngdlösheten som jag känner är något helt nytt. Det pirrar i hela kroppen och jag håller på att börja bubbla över av glädje. Var är jag? undrar du säkert nu. På New Yorks största gymkedja, Crunch. 

Det fanns inte på min kartbild att jag skulle gunga upp och ner. Hela min kropp är vänd upp och ner. Jag känner så många olika känslor i kroppen, men den starkaste är att mitt hjärta skrattar av fullständig och ren glädje. Frihet i sin renaste form. Energin i kroppen är obeskrivlig. Det är här, i denna stund, gungandes upp och ner som jag bestämmer mig. Sverige behöver AntiGravity® lika mycket som jag. Jag ska ta med mig denna fantastiska träningsform hem och låta människor läka, släppa taget, flyga & framförallt fyllas av en obeskrivlig energi.  - Isabella, Sept 2014

Mitt namn är Isabella Habijan och jag har tre stora passioner i livet: AntiGravity®, möten med människor och att dansa. För 5 år sedan var jag del av en allvarlig bilolycka där min rygg drabbades hårdast. AntiGravity®-hammocken blev min räddning för främst ryggen. Idag vill jag ge dig en möjlighet att prova en träningsform som förbättrar din hälsa och ger dig glädje i vardagen. Tillsammans utforskar vi luften och vem vet, du kanske utbildar dig hos mig till AntiGravity-instruktör och instruerar snart på någon av de över 700 studior som finns i 49 länder. 

Om AntiGravity Sweden

Att se mina deltagarnas leenden när de för första gången hängt uppochner och vågat släppa taget om kontrollen ger mig en sådan glädje. Att följa mina deltagares resa, se dem växa (både på insidan och på längden), hela sina kroppar och förbättra många olika förmågor är för mig något obeskrivligt.

Idag kan du träna AntiGravity® från Luleå i norr till Stockholm i söder. Kom gärna och häng uppochner på Homie Fitness och Sats i Stockholm. Intresset för AntiGravity® är stort i Sverige och snart kommer du kunna träna AntiGravity® på en studio nära dig.

Hälsofördelar med AntiGravity

 • Du utför olika yogapositioner utan kompression på nacke eller ryggrad
 • Genom självmassage släpper du på muskulär anspänning
 • Du sträcker ut leder och ryggen genom att hänga uppochner
 • Du avlastar kroppen genom att arbeta med övningar i luften
 • Du minskar på kompressionen i ryggraden genom linjering av ryggkotorna och förlängning av ryggraden
 • Du förbättrar din balans, rörlighet och koordination och blir starkare i din hållningsmuskulatur
 • Du skapar utrymme i kroppen och sinnet och du blir därigenom mer hållbar
 • Du hittar glädjen genom att gunga, leka och skratta i din AntiGravity® Hammock
 • Du ökar din kinestetiska förmåga, rörlighet och proprioception
 • Du kan hålla yogapositionerna längre och utföra dem på korrekt sätt m h a AntiGravity® Harrison Hammock
 • Genom att komma över rädslor ökar du din självkänsla
 • Du frigör ”happy hormones” d vs serotonin, endorfiner, oxytocin, dopamin genom att hänga uppochner
 • Det lymfatiska systemet, cirkulationssystemet och matsmältningen stimuleras
 • Du kan stretcha på ett djupare plan utan belastning på kroppen
Hälsofördelar med AntiGravity
 • Genom att komma över rädslor ökar du din självkänsla
 • Du frigör ”happy hormones” d vs serotonin, endorfiner, oxytocin, dopamin genom att hänga uppochner
 • Det lymfatiska systemet, cirkulationssystemet och matsmältningen stimuleras
 • Hjärnans neuroplasticitet ökar (förmågan att lära sig saker)
 • Du lär dig meditera och du hittar "body-mind connection"
 • Du låter kroppen få en välbehövlig paus från omvärlden både när du leker uppe i luften men också i din flytande avslappning

Om AntiGravity Fitness

AntiGravity® är en unik hybrid mellan luftakrobatik och yoga, som ger en hel ny dimension till träning - den 3-dimensionella utrymmet.  Det är allsidig träningsform där du med hjälp av en Antigravity® Hammock kombinerar dans, gymnastik, pilates och yoga. Tekniken är skapad av gymnasten, dansaren och yogin Christopher Harrison för att förbättra din hälsa och rörlighet samtidigt som du har roligt i en 3-dimensionell rymd.

AntiGravity® har sitt ursprung i de tekniker som användes av AntiGravity® Inc's akrobater högt och lågt i luften. Kroppen är det viktigaste verktyget för en akrobat och därför utvecklade Christopher Harrison en uppvärmning/rehab för sina akrobater. Då säkerhet är nr 1 förfinades tekniken under åtta år innan den delades med världen, känd som AntiGravity® Aerial Yoga. En ny yoga genre föddes. Idag har AntiGravity® växt ur sin yogakostym och omfattar som enda aerial fitnessteknik åtta olika program - därav namnbytet till AntiGravity® Fitness. 

AntiGravity® är alltså originalet och namnet har två betydelser - dels att vi leker med de fysikaliska lagarna, men även att vi låter vårt hjärta skratta. Unika kombinationer av rörelser skapar möjlighet att sträcka ut ryggraden och linjera kroppen från topp till tå under tiden som du stretchar och stärker dina muskler. 

Om AntiGravity Fitness

Harrison AntiGravity® Hammocken är redskapet som används under AntiGravity®-klasserna. Hammocken kan liknas vid en gunga eller en mjuk trapets som hänger från två punkter i taket. När du ser AntiGravity®-loggan vet du att har en originalhammock som tål att en babyelefant gungar i den.

Från att vara gymnasternas och luftakrobaternas träningsform under många år, anpassades träningsformen under åtta år för att passa just dig som vill ta träningen till en ny nivå.