no alt text set

En fråga som har poppat upp många gånger bland mina deltagare är följande:

Vilket program inom AntiGravity® familjen passar mig?

Därför tänkte jag ägna detta blogginlägg till just detta. Det bästa med denna fråga är att du inte behöver välja. Du kan hitta dina guldkorn.

AntiGravity® Fitness är en fusion mellan olika träningsformer. Idag är AntiGravity® Fitness den enda aerialfitness-tekniken med hela 8 olika program. Varje program är en fusion mellan luftakrobatik och en träningsform såsom yoga, pilates etc.

I Sverige har du möjlighet att prova alla 8 olika program på Homie Fitness på Skeppargatan 28 och du kan hitta dina favoriter. Om du är nybörjare rekommenderar jag dig att prova nybörjarklassen som heter AntiGravity® FUNdamentals. Den är anpassad för dig som aldrig har provat AntiGravity® och som vill lära dig grunderna. Spektrat är dock rätt stort då det finns många övningar där du som deltagare utvecklas utifrån din egen nivå. Du lär känna AntiGravity®-hammocken och du får ta del av de terapeutiska vinsterna med AntiGravity® på ett lekfullt sätt.

Min personliga favorit är AntiGravity® Restorative Yoga. Det är en meditativ, helande och rehabiliterande version av AntiGravity® Aerial Yoga som mjukt ökar din flexibilitet och lugnar ditt sinne. Klassen är anpassad för dig som aldrig provat AntiGravity® tidigare men även för dig med fysiska begränsningar. Om jag hade chansen skulle jag delta på denna klass varje dag. Den största delen av klassen arbetar vi nära golvet med mjuka, helande rörelser. Jag känner verkligen hur min kropp släpper taget och läker.

Om du vill ha en riktigt genomkörare för underkroppen, känna dig som en dansare och få upp pulsen så rekommenderar jag verkligen AntiGravity® AIRbarre. Denna klass tar ballet barre-träning till en ny nivå genom att använda AntiGravity®-hammocken som din danspartner. Här känner du hur luftakrobatik blandas med balett och du utmanar kroppen och sinnet i en 3-dimensionell rymd. Det roliga med denna klass är att du inte behöver ha erfarenhet av varken balett, dans eller träning. Jag har nog aldrig haft så kul när jag tränat ben och rumpa tidigare. Jag gillar också att hela kroppen får träning, inte bara underkroppen som vid vanliga ballet-barre-klasser. Som gammal dansare kommer jag ihåg att överkroppen alltid fick för lite träning i förhållande till underkroppen och med AntiGravity® har jag verkligen förbättrat styrkan för min överkropp.

Det var med AntiGravity® Aerial Yoga som en helt ny yogagenre skapades. Det var här som allt tog sin början. AntiGravity® är byggt på två grundpelare. Den ena är just AntiGravity® Aerial Yoga. Så småningom delades den upp i grundklassen AntiGravity® Fundamentals och den mer avancerade klassen AntiGravity® Aerial Yoga. I AntiGravity® Aerial Yoga är var hittar du svävande meditationer och du får flyga högt genom att testa nya flips och tricks. Det är unik fusion mellan luftakrobatik och yoga. Jag tycker verkligen om flödet som finns i klassen och yogans influens. Det finns så mycket att utforska inom just detta program. Här får du som tränat AntiGravity® ett tag en verklig utmaning.

Den andra grundpelaren är AntiGravity® Suspension Fitness som består av luftakrobatik och styrka. Här lyfter du upp din styrketräning i luften! Genom att använda din egen kroppsvikt och progressioner anpassar du träningen efter dina behov och din nivå. Inom AntiGravity® Suspension Fitness får du verkligen utmanas så att det pirrar i magen. Du får testa många flips och tricks. Det finns alltid ett nytt trick i rockärmen för dig som letar efter en utmaning.

AntiGravity® är fantastiskt för vuxna, men det är en helt underbar träningsform för barn. Jag har aldrig sett barn ha så kul och träna samtidigt och jag har varit danslärare för barn och gymnastiktränare för barn och ungdomar. AntiGravity® Just Kids är en unik chans för barn att lära känna sin egen kropp, bygga upp såväl styrka som kondition och samtidigt utveckla sin fantasi. Klasserna ger barnen möjlighet att utföra flips, gunga, snurra och flyga. Vi utgår utifrån barns kreativitet och vi lär oss nya saker tillsammans. Känner du ett barn som är i åldern 5-6 år eller 7-10 år som gillar att gunga, klättra och snurra? Kika in på de kurser som vi erbjuder för barn här.

Vill du känna att du tränar din hållningsmuskulatur? Jag har aldrig haft så tuff träningsvärk som efter en morgonklass i NYC i AntiGravity® Pilates. Jag tror vi lekte i endast 45 min men denna träningsform är verkligen något utöver det vanliga. Jag kallar den för den ultimata coreträningen. Den klassiska Pilatesträningen tas upp i luften och låter coreträningen nå nya höjder. Den klassiska och moderna Pilatesövningarna från bl a Pilates Mat och Reformer hamnar i en ny dimension, den tredimensionella. Det är just när vi lägger till denna dimension som vi behöver stabilisera och balansera ännu mer och det gör att musklerna tränas på ett djupgående plan. Detta program är både för dig som tränat länge och som är nybörjare.

Du som tränar med PT idag har möjlighet att få in AntiGravity® 1on1. Om din PT fördjupar sig i AntiGravity®tekniken kan du sedan njuta av ett fantastiskt avslut på t ex ett tufft träningspass som du tränat med din PT. Ni avslutar tillsammans med rörlighetsträning och nedvarvning genom AntiGravity® 1on1. Du får det bästa av två världar.

AntiGravity® har idag åtta program, men det finns några olika typer av klasser också. En av mina personliga favoriter är AntiGravity® Cocooning. Din kropp och ditt sinne får uppleva lugn, avslappning och fridfullhet. Du får en fantastisk återhämtning efter ett träningspass eller bara en underbar välbehövlig paus. Du kommer känna dig påfylld med ny energi och livskraft efter en mjukgörande stretch och en svävande meditation i ”Cocoon”. Det är många som somnar under denna klass – ett tecken på att kroppen behövde en power nap.

När jag avrundar detta inlägg inser jag att det är precis för fyra år sedan som jag utbildade mig till AntiGravity®-instruktör. Sedan dess har jag ständigt varit nyfiken och velat utforska det som finns inom AntiGravity®. Jag är så tacksam och glad att jag kan erbjuda dig dessa olika program inom AntiGravity®- familjen idag i Stockholm. För fyra år sedan kände jag en stark passion för AntiGravity®. Jag känner att den glöden lyser ännu starkare idag och jag vill inspirera just dig till att prova denna unika teknik. Ses vi en måndag snart, hängandes upp och ner? Kontakta mig.

Jag avslutar detta inlägg med grundaren Christopher Harrisons ord: 

If you can suspend your disbelief, I can bring you to better health and less pain, allow you to feel the joy of flying and actually increase your physical height – in just one session. 

-Isabella-

Categories: