no alt text set

Jag har fått vingar, är tanken som rusar genom min hjärna. Känslan av att sväva och tyngdlösheten som jag känner är något helt nytt. Det pirrar i hela kroppen och jag håller på att börja bubbla över av glädje. Var är jag? undrar du säkert nu. På New Yorks största gymkedja, Crunch.

Det fanns inte på min kartbild att jag skulle gunga upp och ner. Hela min kropp är vänd upp och ner. Jag känner så många olika känslor i kroppen, men den starkaste är att mitt hjärta skrattar av fullständig och ren glädje. Frihet i sin renaste form. Energin i kroppen är obeskrivlig. Det är här, i denna stund, gungandes upp och ner som jag bestämmer mig. Sverige behöver AntiGravity®® lika mycket som jag. Jag ska ta med mig denna fantastiska träningsform hem och låta människor läka, släppa taget, flyga & framförallt fyllas av en obeskrivlig energi.  – Isabella, Sept 2014

Det var denna upplevelse som gjorde att jag bestämde mig. Redan efter denna klass sprang jag runt på halva Manhattan och provade alla de klasser som jag kunde på Crunch för att få uppleva denna känsla igen. Jag var fast och jag visste redan då att detta var min grej. Jag gillade upplägget på klasserna, jag gillade frihetskänslan, jag gillade överraskningsmomentet, jag gillade att vara uppe i luften…När jag tänker på det nu så var det ingenting jag inte gillade. Jo förresten, att jag behövde åka till NYC för att uppleva känslan igen. Jag insåg att vem jag än träffade så berättade jag om min upplevelse. Jag hade blivit förälskad i en träningsform – detta hade aldrig hänt mig förut. Jag har älskat många träningsformer och som instruktör har jag älskat att dela allt från dans till yoga, men jag hade aldrig varit förälskad i en träningsform. Ni vet de där bubblorna i kroppen, den sprallighet och rosa molnetkänsla, den där härliga känslan som man bara upplever när man är förälskad? Den känslan kände jag i hela kroppen när jag tänkte på AntiGravity®. Ni som varit förälskade i någon som bor långt bort börjar nog kunna förstå mina känslor. Jag har förälskad i en träningsform där hela Atlanten låg mellan oss. Jag hade en stor ocean mellan mig och det jag var förälskad i. Jag visste inte hur eller var vi skulle ses nästa gång, men jag var säker att jag ville det av hela mitt hjärta. Så jag skickade ut min önskan i universum.

Och vet ni vad?

Jag fick svar rätt snabbt. SATS var precis på väg att göra en fusion med Elixia och man såg över vilka träningsformer som skulle överleva sammanslagningen. Elixia hade redan haft AntiGravity® i Norge och man bestämde sig att behålla träningsformen – och gissa vem som hoppade högt av glädje?!!! Jag skulle inte behöva korsa Atlanten för att få testa denna underbara träningsform – jag skulle få gå grundutbildningen på hemmaplan för en norsk instruktör, Jannike <3. Jag behövde ta ledigt från jobbet – och det fick jag. Allt bara flöt på – som om vi var menade för varandra. Efter fyra dagar med många nya upplevelser, en hjärna som var fylld med så mycket information på norsk-engelska, en kropp som var på rosa moln, var jag nykläckt instruktör i AntiGravity®. Jag började köra testklasser med kompisar för att lära mig – och jag märkte direkt att detta inte var som någon annan klass jag tidigare instruerat i. Instruktionerna var så väl utformade och stegen så välplanerade. Allt för att jag som instruktör skulle kunna scanna så att mina deltagare utförde sekvenserna säkert och kontrollerat. Det var bara det att jag behövde komma ihåg allt. Det var första gången i mitt liv som jag verkligen utmanades som instruktör att tänka i en helt ny dimension – den 3 dimensionella. Jag insåg att min verktygslåda med cues (instruktioner på instruktörsspråk) behövde expandera. Jag behövde använda hela min kropp, men jag behövde också lära mig använda referenspunkter som mina deltagare visste var de befann sig även när de hängde uppochner. Jag utvecklades enormt som instruktör de första månaderna – det gör du om du ska lära dina deltagare att hänga uppochner – och framförallt känna sig trygga i din närvaro. Under grundutbildningen i AntiGravity® hade jag fått just dessa verktyg och jag kände mig säker i hur jag skulle undervisa.

Till själva träningsformen hör också ett antal principer och filosofier som lyfter träningsformen en dimension. Principerna guidar deltagarna till att verkligen förstå hur de hanterar sin kropp i luften. De stöttar deltagarna i deras förståelse för alla olika dimensioner de befinner sig i och är också till en stor hjälp för instruktören. Den viktigaste principen som man vill som instruktör att deltagarna känner är TRUST – att de litar på sin egen förmåga, hammocken och dig som instruktör. Jag kommer återkomma till principerna i många inlägg framöver. Förutom principer så finns det även filosofier som hjälper deltagarna på deras mentala resa. Många av dessa filosofier är mina ledstjärnor i mitt dagliga liv idag och de hjälper mig att hitta närvaron och lekfullheten i allt jag gör.

So, what’s in it for me? 

Så varför borde du utbilda dig till instruktör i AntiGravity®? Detta svar skulle kunna bli flera sidor långt. Men jag tänkte hålla mig kort. AntiGravity®-utbildningen är det bästa utbildningen som jag har gått. Den har fått mig att inte bara instruera, utan också reflektera. För varje klass som jag instruerar ger jag deltagarna en ny upplevelse och varje gång lär jag mig så mycket om mig själv. Sekvenserna och själva rörelserna utförs enligt ett givet mönster och stegen som du tar för att komma in i en position med deltagarna är där för dig – du lär dig se genom progressioner om dina deltagare är redo att gå vidare eller inte. Det finns alltid modifikationer och alternativ till de mer avancerade sekvenserna och hela träningsformen är uppbyggd på att deltagarna utvecklas utifrån deras förmåga och utifrån deras förutsättningar. Det betyder att dina deltagare varken behöver ha träningsvana eller ha tränat något tidigare. Därefter lägger du på din egen krydda, ditt flow och din kreativitet och sätter ihop sekvenser utifrån dina deltagare på varje specifik klass. Efter grundutbildningen finns det en palett av utbildningar i åtta olika program i allt från AntiGravity® Suspension Fitness eller AntiGravity® Aerial Yoga till AntiGravity® AIRbarre. Du kommer alltid att kunna fortsätta utvecklas och du gör det lekandes i luften tillsammans med dina deltagare.

Som avslutning vill jag tillägga att vissa av mina deltagare på instruktörsutbildningarna ser också utbildningen som en fördjupning i tekniken för sin egen skull och sedan är planen att på sikt börja instruera om det känns rätt. 

Att vara instruktör i AntiGravity® har hjälpt mig att se lite gladare, lite lekfullare och lite modigare på livet. SÅ, hitta ditt MOD och investera i dig själv. Våga hoppa och flyg in på nästa instruktörsutbildning i AntiGravity® – du hittar information om den här

Challenge your limits and get out of your comfort zone and you will emerge stronger, more confident and alive. 

-Isabella- 

Categories: