no alt text set

I januari 2016 bestämde jag mig att åka till New York för att vidareutbilda mig i AntiGravity®. Jag skulle för första gången flyga över Atlanten till en kontinent som var rätt okänd för mig. Jag hade varit i USA några gånger tidigare, men aldrig i New York. Jag lyckades tajma in den värsta snöstormen på mycket länge när New York lyckades få 50 cm snö på mindre än 24 timmar. Fordon förbjöds på hela Manhattan och människor gick på de breda gatorna. Det var som om att vara med i en film, men denna film var på riktigt. Alla shower ställdes in och även den musikal som jag skulle gå på. Tåg och metro slutade gå. Som tur hade jag bokat ett hotell två kvarter från AntiGravity® Lab där jag skulle gå mina kurser. AntiGravity® Lab är huvudkvarteret för AntiGravity® och det ligger några få kvarter bort från Times Square. Jag hade föreställt mig något stort och ståtligt. När jag väl hittar rätt möts jag av något oväntat. Jag hade missat kolla vilken våning som jag skulle till och det fanns rätt många våningar att välja på. Jag kommer in till en liten receptionsdel och bakom den finns ett fåtal skrivbord. Det är litet, mysigt och familjärt. I receptionsdelen sitter många bilder uppsatta med Christopher Harrison från shower han medverkat i som också visar priser som han har vunnit. Jag undrar verkligen vem denna person som har fått så mycket uppmärksamhet är. Jag har glömt att jag befinner mig i USA, där individualismen är stark och där ofta märken är uppbyggda kring grundarens namn och renomme. Jag är inte övertygad ännu. Atmosfären i den lilla receptionsdelen är mysig, men bilderna på väggen visar verklig framgång. Hade jag i Stockholm satt upp alla dessa foton, skulle folk tro att jag var självupptagen. Jag påminner mig om att jag är i USA och funderar istället på att jag också borde fira framgång på detta sätt. Jag som inte ens firat min Universitetsexamen som jag tog för tio år sedan.

Jag vill möta denna man som jag har läst mycket om och som trissats upp ännu mer nu när jag står här för att vara med på min första utbildning i AntiGravity® Aerial Yoga, fortsättningskursen som jag längtat efter mycket. Vi möts upp av en rödhårig tjej i min ålder Lorianne. Hon är master trainer för AntiGravity® och välkomnar oss till AntiGravity®s huvudkontor som inte är större än en trerumslägenhet. Hon leder oss in i den lilla träningssalen där 12 hammockar hänger. Om du har tittat på någon dansfilm från New York där dansare övar, så kan du föreställa dig känslan. Det som skiljer från dessa filmer är att vi befinner oss på 11e våningen och detta space känns hur familjärt som helst. Det finns ord och meningar skrivna både på väggarna och i taket och jag fastnar för det som jag ofta uttalat själv: In order to fly, first you must be willing to let go. Jag var här för att släppa taget och testa mina vingar. Jag var här för jag ville utvecklas inom denna teknik som tillfört mig så mycket glädje och som hjälpt min kropp. Jag var här för att jag ville sprida tekniken i Sverige.

Vi är ett gäng tjejer från olika delar av världen som är här för att lära oss så mycket som vi kan ta in under två dagar. Några av oss kommer att fördjupa oss ytterligare två dagar. Så fort klassen börjar hamnar jag i en magisk värld. Jag känner att jag litar på min egen förmåga, kanske lite för mycket. Jag har fått vingar och jag kan flyga. Lorianne låter oss känna att vi lever, vi flyger högt i luften, vi testar våra gränser, men samtidigt lyssnar vi på kroppen. Klassen avslutas i Cocoon. Jag ligger i min kokong med ett stort leende över läpparna. Lycka i sin renaste form.

Efter lunch kommer det in en man i medelåldern. Han utstrålar nyfikenhet, värme och kärlek. Han bär sin kropp med stolthet och han ler. Han presenterar sig som Christopher, grundaren till AntiGravity® Fitness, och kommer ihåg att jag tänker: Är han verkligen 50+? Jag hade föreställt mig någon som såg betydligt äldre ut. Det första som jag kände var hans varma hjärta. Han uttryckte tacksamhet att vi alla var här för att sprida hans teknik. Han delade sin historia med oss. Hur han provade sina vingar redan som liten pojke när han hoppade från hustaket ner i en hög med löv och skadade sig. Han berättade att han alltid fått prova sig fram för sina föräldrar. Efter flygturen från taket sade modern att: “det alltid är viktigt att utvärdera riskerna.” Idag har Christopher utvecklat en teknik för aerialister med ett otroligt säkerhetstänk för både hans danskompani och luftakrobater i världen. Ur dessa tekniker har AntiGravity® Fitness vuxit. Därför är säkerhet det absolut viktigaste vi tänker på när vi undervisar. För att förbjupa sig i yoga åkte han till Indien och där förstod han vikten av meditation, avslappning och att lyssna inåt.

Christophers meritlista kan göras lång då han producerat och koreograferat otaliga shower med fokus på luftakrobatik. Han har vunnit otaliga priser däribland Tony Awards. Han började sin danskarriär med Footloose och sedan dess har han dansat i otaliga uppsättningar på Broadway. Gymnastik har alltid varit en stor del av hans liv där han tävlade på elitnivå. Olyckligtvis skadade han sitt knä allvarligt och ingen trodde att han skulle ta sig tillbaka. Men Christopher har en drivkraft utan dess like. Han lever för att röra på sig. 1991 skapade han sitt danskompani där han blev pionjär i att bl a blanda in luftakrobatik, artistiska sporter, cirkusakrobatik, modern dans och hip hop i shower i USA. Idag har AntiGravity® Inc  medverkat i mer än 500 shower. Än idag inspirerar han akrobater, aerialister och parkour-kulturen inte bara i USA utan i hela världen. AntiGravity® Inc är än idag USAs mest kända underhållningskompani med fokus på luftakrobatik och suspension fitness. De har medverkat på shower såsom President Obamas installationceremoni, Victoria’s Secret Fashion Show, på Broadway, OS-avslutningsceremonin 2002 i Salt Lake City, the Grammy och Academy Awards. Christopher Harrison har även koreograferat en mängd olika nummer till artister. De artister som jag framförallt tänker på är Pink och Rihanna, men det finns en mängd andra.

Under utbildningen i AntiGravity® Aerial Yoga fick vi chansen att få leka på riktigt med Christopher. Jag säger bara Wow! Återigen fick jag uppleva att det omöjliga var möjligt. Jag vågade så mycket mer än vad jag någonsin trodde. Jag hade fått vingar på riktigt. Efter klassen tog jag ett foto med Christopher på hans initiativ. Han tyckte att jag behövde ha ett foto med grundaren som jag kunde sätta upp på väggen när jag öppnade min egen studio. Du menar om svarade jag. Nej, svarade han. När du gör det. Vi pratade en stund och igen inser jag att hinder inte finns om man brinner för något. Han har kämpat för mycket och han har lyckats för att han har vågat hoppa, öppnat sina vingar och helt plötsligt har han flugit.

Nu står jag här igen. Det känns som att komma hem. Mina vänner på AntiGravity® Lab är som min andra familj. New York har blivit staden jag besöker mest i världen. Nu är det länge sedan jag var här. Ett helt år sedan – då Anna och jag gick AntiGravity® Just Kids-utbildningen och det känns. Jag är så glad att vara här igen! Som jag har längtat. Det är på AntiGravity® Lab som jag får vara deltagare och bara leka i hammocken. Det är här jag insuper inspiration och fyller på min energi. Det är så underbart att vara här. Denna gång ska jag utbilda mig i det sista programmet av de åtta – AntiGravity® Pilates. Jag kommer också vara med och assistera AntiGravity® Restorative Yoga för att fylla på med ny energi där.

Det är i New York City som jag öppnar mina vingar, jag flyger och jag är i flow. Jag åker nästan alltid ensam och jag låter det magiska med staden öppna mina egna dörrar. Denna gång önskar jag njuta av löpturer i Central Park, njuta av dansgolven där det dansas Salsa och Bachata – äta god mat, träffa vänner som bor här och sätta en struktur för mitt bokskrivande. Men jag vet redan nu att jag kommer att tillbringa det mesta av min tid i AntiGravity® Hammocken.  I am ready to open my wings and fly!

What you resist persists, stay in flow and grow!

-Isabella-

Categories: