no alt text set

Jag har fått vingar, är tanken som rusar genom min hjärna. Känslan av att sväva och tyngdlösheten som jag känner är något helt nytt. Det pirrar i hela kroppen och jag håller på att börja bubbla över av glädje. Var är jag? undrar du säkert nu. På New Yorks största gymkedja, Crunch. Det fanns inte på min kartbild att jag skulle gunga upp och ner. Hela min kropp är vänd upp och ner. Jag känner så många olika känslor i kroppen, men den starkaste är att mitt hjärta skrattar av fullständig och ren glädje. Frihet i sin renaste form. Energin i kroppen är obeskrivlig. Det är här, i denna stund, gungande upp och ner som jag bestämmer mig. Sverige behöver AntiGravity® Yoga lika mycket som jag. Jag ska ta med mig denna fantastiska träningsform hem och låta människor läka, släppa taget, flyga & framförallt fyllas av en obeskrivlig energi.

Det är precis såhär som min AntiGravity®-resa börjar. Jag känner att under hela mitt liv har jag letat efter en träningsform där jag får kombinera dans, gymnastik, luftakrobatik, yoga och lek. Så fort vi ska tävla i något försvinner glädjen för mig. Då blir det tävlingsmode och det gör mig fokuserad och allvarlig. Under AntiGravity®klasserna känner jag att jag testar mina vingar. Jag får känna på hur det är att flyga. Jag utvecklas på min nivå och jag behöver inte tävla mot någon annan.

I september 2014 befann jag mig som sagt för första gången i New York City. Jag var där på en dansresa med Åsa Fornander (vilket jag för övrigt starkt kan rekommendera. Åsa anordnar denna resa varje år) och hade gratis inträde till alla Crunchgym. Tanken var att jag skulle prova massor av olika danspass, men det slutade med att jag reste runt på hela Manhattan för att prova alla AntiGravity®-klasser som fanns tillgängliga under den veckan. Jag hade hittat min grej. Jag var helt “hooked”. Jag fick flyga och känna mig som en luftakrobat – något som jag alltid drömt om att testa. Hela jag lyste och jag förstod först när jag kom hem från NYC att något i mig hade förändrats. Jag kände att jag ville detta av hela mitt hjärta. Jag ville utbilda mig till instruktör i AntiGravity® och jag ville utbilda instruktörer i denna härliga träningsform i Sverige.

Vem är då jag? Mitt namn är Isabella Habijan och jag har tre stora passioner i livet: AntiGravity® Fitness, möten med människor och att dansa. För 3 år sedan var jag del av en allvarlig bilolycka där min kropp blev riktigt tillknycklad. Ryggen drabbades hårdast. Jag insåg att jag hade tagit kroppen för given under alla år jag inspirerade deltagare i allt från dans till yoga. Att helt plötsligt inte ens kunna gå, när jag älskade att röra på mig varje dag, blev en utmaning av ett nytt slag. AntiGravity®-hammocken blev min räddning för främst ryggen, men även för resten av kroppen. Genom att bl a hänga upp och ner så kunde jag långsamt återhämta mig och släppa taget om den starka smärta som jag bar på. Jag hoppas att en dag bli smärtfri, men tills den dagen kommer, är hammocken min bästa vän.

Jag älskar att dela min passion för AntiGravity® och dans. Jag tror att vi alla blir lyckligare genom att lyssna inåt, hitta kontakt med oss själva genom att exempelvis hänga upp och ner och följa vårt hjärtas väg.

Det är mötet med människor från olika bakgrund som inspirerar mig att upptäcka världen. Jag blir glad av att se människor växa. Förutom att jag jobbar instruktör på SATS, driver jag mitt egna företag där bl a utbildar instruktörer i AntiGravity® Fitness. Du hittar du mig även som instruktör på Springtimes träningsresor. På vardagarna arbetar jag med projektledning med globala mässor och event på Scania.

Att våga välja sin egen väg och njuta av varje sekund av livet är en av mina drivkrafter. Att våga ta ett litet steg i rätt riktning och att acceptera att saker tar lite längre tid än väntat är en av mina insikter. Min ledstjärna är Christopher Harrisons (grundaren till AntiGravity®) ord: Challenge your limits and get out of your comfort zone and you will emerge stronger, more confident and alive – let go of your fears and you will fly high.

Jag berättar gärna mer om mig i ett annat inlägg. Nu tillbaka till där allt startade. Det tar inte lång tid förrän jag utbildat mig till instruktör i AntiGravity® Fitness. Passande nog tar SATS in träningsformen i början av 2015 och AntiGravity® Fitness blir tillgängligt på ett flertal anläggningar för stockholmsborna. Jag börjar att leda klasser och jag känner att det är något helt annat än alla de gruppträningsklasser som jag hållit i förut. Jag får mer personlig feedback direkt av mina deltagare och de märker hur AntiGravity® gör gott både för framförallt ryggen, men även för hela kroppen och sinnet. Många kommer också för att få en stunds avslappning i Cocoon. Andra för att träningsformen är så lekfull. Det finns så många olika anledningar varför mina deltagare kommer tillbaka varje vecka och det finns så många personliga berättelser som jag kommer att dela med mig av längre fram i denna blogg. Vad jag känner direkt är att genom AntiGravity® är att jag kommer närmare mina deltagares essens. Ofta sitter mycket tankar och känslor långt inne och genom att röra på sig och hitta en kontakt mellan sinne/kropp/känslor så kommer dessa upp. Tillsammans utforskar vi detta.

2015 var året då jag skulle få undervisa AntiGravity® Fitness. Jag längtade till varje klass och det gjorde mina deltagare också. Men livet blev inte riktigt som jag hoppats. Jag återkommer strax till det.

Det är lika bra att börja med att förklara namnet. Jag kallar oftast AntiGravity® för AntiGravity® (Aerial) Yoga eller för AntiGravity® Fitness. AntiGravity® Fitness är det korrekta namnet idag. AntiGravity® Fitness blev till efter det att AntiGravity® Yoga växte ur sin kostym. Idag är AntiGravity® Fitness den enda aerial fitness-tekniken i världen med 8 olika program och hela tekniken är bredare än bara yoga, därav AntiGravity® Fitness.

AntiGravity® är originalet (ursprunget till aerial yoga) som blev en publik träningsform 2007 i det utförande med en AntiGravity® Hammock som ni ser det idag. Det var Christopher Harrison, som också är grundaren till AntiGravity® Fitness, som skapade AntiGravity®-hammocken som den ser ut idag. Jag kommer att återkomma till den i ett senare inlägg. Med åren har många andra aerial yoga uppstått och många har inspirerats av AntiGravity®.

Vad är då unikt med just AntiGravity® Fitness? Och varför fastnade jag just för AntiGravity®? – Jo, allt handlar om den härliga fusionen mellan yoga, dans, gymnastik, pilates och rörelsen i 3D-format för mig. Det handlar om rörelseglädje. Teknikerna i AntiGravity® är hämtade från Christopher Harrisons danskompani där hans akrobater använder samma tekniker högt upp i luften som vi gör när vi rör oss i hammocken nära markhöjd. Säkerhet är fokus nummer ett. Det gör att alla steg i varje sekvens har ett syfte. Det finns alltid en modifikation men också en progression. Det som också är viktigt för mig är att AntiGravity® är tillgängligt för alla. Du behöver inte ha tränat yoga tidigare, du behöver inte vara flexibel och det handlar inte bara om yoga. En annan sak som jag känner är unikt just för AntiGravity® är de olika principerna och filosofierna som hör till träningsformen. Vi har tio principer som stöttar våra deltagare i allt de gör under klasserna. Ovanpå dessa principer finns de elva filosofierna som genomsyrar alla våra klasser men som också hjälper oss i vår vardag.

2015 var året då jag levde AntiGravity®. I alla fall de första två månaderna. Sedan stannade mitt liv av. Jag andades in och när jag andades ut krockade vi med en bergvägg. Bilen hade en hastighet av 70km och det kändes som om jag gick av mitt itu. Jag befann mig bokstavligen på andra sidan jorden. Vägen hem och vägen tillbaka har varit lång, lika lång som från Nya Zeeland till Sverige. Jag ville fortsätta undervisa men jag var inte ens i närheten av att kunna gå. Du kommer få lära känna denna del av mig senare.

Men jag hade bestämt mig. Jag skulle tillbaka och jag ville börja undervisa AntiGravity® så snart jag kunde. Under hösten 2015 började undervisa igen och jag kände hur jag ville utvecklas. Jag ville ha mer än vad SATS kunde erbjuda mig vid den tiden. I december 2015 hörde jag av mig till AntiGravity®s huvudkontor. Jag skickade ett mail och innan jag knappt hade hunnit tänka pratade jag med Alexander Schlempp på AntiGravity®s huvudkontor. Jag berättade om min dröm för honom. Min dröm om att utbilda AntiGravity®-instruktörer i Sverige. Min dröm om att sprida denna fantastiska träningsform i Sverige. Min dröm om att hjälpa människor att hitta tillbaka till barnet i dem men också till sin egen kropp. Vi pratade i nästan en timma. Ett samtal om möjligheter, ett samtal utan nej, ett samtal där jag kände vilket familjeföretag som AntiGravity® är, ett samtal där jag kände att någon på andra sidan atlanten trodde på mig utan att ens ha träffat mig…

När jag lade på luren kände jag en sådan glädje. Jag fullkomligt studsade av glädje. Alexander tyckte att jag skulle komma till New York och fortsätta utbilda mig. Jag såg min möjlighet redan i slutet av januari. Biljetterna och hotellet var bokade innan jag hann blinka och även utbildningen. Jag skulle till USA för andra gången i mitt liv och jag var redo. Så redo som jag kunde bli. Jag skulle gå två kurser. Jag skulle vidareutbilda mig i AntiGravity® Aerial Yoga 1 & 2. Dessa var min språngbräda vidare. Båda kurserna var helt fantastiska. Jag flög högt uppe i luften, gjorde en del flips med framförallt fick jag prova asanas och vinyasas som utmanade mig. Jag kände att jag andades i min kropp och tillsammans skapade jag magi med min kropp.

Senare samma vår 2016 blev jag inbjuden till en tränarutbildning som skulle äga rum i Schweiz. Jag åkte till en liten by mitt i ingenstans i Schweiz. Schweiz är otroligt vackert. Jag bodde i en inredd cirkusvagn genom Airbnb och jag cyklade 30min varje dag till min utbildning. Jag fick lära känna så många trevliga instruktörer från hela Europa och även Kanada. Det var en otroligt tuff men superrolig utbildning. Efter fyra dagar var jag redo. Redo att på nytt öppna mina vingar och börja utbilda instruktörer i AntiGravity®. Jag höll min första utbildning hösten 2016 på Scanias hälsocenter Gröndal. Scania nappade tidigt och jag började hålla klasser där för Scanias anställda redan under senvåren 2016. Även på SATS etablerade sig AntiGravity® och SATS Sportpalatset öppnade upp portarna för AntiGravity® under samma år.

Under hösten 2016 besökte jag New York igen. Jag ville lära mig mer och jag utbildade mig denna gång i AntiGravity® Suspension Fitness 1 & 2. Oj oj oj säger jag bara. Här utmanades jag på riktigt. Jag lekte uppe i luften, men jag fick också känna att jag lever styrkemässigt. Efter fyra dagars träning kände jag träningsvärken, men också hur stark jag hade blivit!

Sedan hösten 2016 har jag åkt till New York en gång per halvår och fortsatt utbilda mig. En av mina favoriter AntiGravity® Restorative Yoga var nästa utbildning som jag anmälde mig till. AntiGravity® Restorative Yoga är en meditativ och mjukgörande variant av AntiGravity® Aerial Yoga. Hammocken finns nära marken och under stora delar av klassen har halva kroppen kontakt med golvet. Efter den utbildningen var det dags att gå en tränarutbildning igen. Jag utbildade mig hösten 2017 till utbildare i AntiGravity® Suspension Fitness 1 och höll min första avancerade utbildning för SATS instruktörer senare samma höst. Vid samma tillfälle i New York passade jag på att utbilda mig även i AntiGravity® AIRbarre.

I våras var det dags att åka till New York igen. Jag skulle gå en utbildning som jag länge längtat efter att få gå. AntiGravity® Just Kids är ett helt magiskt program för barn mellan 5-10 år. Så väl genomtänkt och anpassat till att främja barns nyfikenhet och kreativitet. Anna (jag kommer presentera henne senare) och jag fick lära oss så mycket och nu är vi redo att sprida detta bland alla barn i Sverige. Vi hade premiär för AntiGravity® Just Kids i augusti under Örebro City Sport Festival.

Under två års tid har jag fortsatt utbilda instruktörer i AntiGravity® Fundamentals (grundutbildningen) varje halvår och idag finns det ett helt gäng instruktörer över hela Sverige. Under denna tid har jag fortsatt att hålla klasser på SATS. Sedan april 2018 håller jag även klasser, event, team buildning-aktiviteter för företag, workshops och instruktörsutbildningar på Homie Fitness på Östermalm. Varje måndag finns det möjlighet att prova på AntiGravity® för dig som aldrig har testat. Kika in min Facebooksida AntiGravity Sweden om du vill veta mer.

När jag avrundar detta inlägg inser jag att det är precis för fyra år sedan som jag utbildade mig till AntiGravity®-instruktör. Mycket har hänt på dessa fyra år. Mycket glädje, utmaningar, möten med människor, resor… Jag har förändrats mycket tack vare AntiGravity®. Jag ser livet genom andra glasögon idag. Framförallt känner jag så mycket mer glädje till livet och jag har vågat släppa på kontrollen som annars hållit hårt i mig. För fyra år sedan kände jag en stark passion för AntiGravity®. Jag känner att den glöden lyser ännu starkare idag och jag vill inspirera just dig till att prova denna unika teknik. Ses vi en måndag snart, hängandes upp och ner? Kontakta mig.

In order to fly, first you must be willing to let go. 

-Isabella-

Categories: