no alt text set

Pris: 0 SEK

Hälsosamma fötter → ett hälsosamt liv börjar i dina fötter!

Välkommen till Vintervikens Trädgård på en heldag med fokus på dina fötter, funktionell rörelse och naturlig hälsa.

 

Vi bjuder på gratis workshops och våra fot-och rörelsecoacher finns på plats. Du får även möjlighet att prova skor från FreeFoot som får dina fötter att må bra.

En välmående kropp börjar i dina fötter. Friska och starka fötter börjar med plats för dina tår.
Dina fötter är som känselspröt som hjälper ditt nervsystem att känna trygghet. Fötterna är rötterna till din balans och hållning.

Fötterna är också den kroppsdel som sitter längst bort från ditt kontrollcenter – hjärnan. Så frågan är:

Hur mycket tankekraft har du givit dina fötter genom åren?

Det är först när något börjar göra ont i foten som vi vaknar upp och förstår att foten har en viktig funktion. Om du någonsin skadat eller haft ont i foten vet du att hela din vardag vänds uppochner.

Vad många av oss inte vet är att problemet börjar i fötter som som gått i trånga moderna skor. Det du säkert hört talas om är att om du har ont behöver du bädda in, stötta upp och sätta foten i ett gips (inlägg) för att få mindre ont. Och snart har du fått både dyra och avancerade inlägg för att minska symptomen. På köpet har du fått rigida, svagare och framför allt dysfunktionella fötter som leder till en sämre balans och hållning.

Vad du har glömt att undersöka är rotorsaken? Du har möjligtvis dämpat symptomen. Du har fått en “quick fix” precis som med ett piller, men varför fick du ont från början? Det är den absolut viktigaste frågan som vi ofta missar då vi gärna vill göra allt för att slippa ha ont. Tyvärr brukar smärtan ofta komma tillbaka på ett eller annat sätt.

Låt oss hjälpa dig att få mer förståelse och medvetenhet om hur dina fötter kan bli eller fortsätta vara hälsosamma livet ut.

Välkommen till Vintervikens trädgård den 11 juni kl 10-17 på våra kostnadsfria workshops.

BOKA IN DIG PÅ GRATIS WORKSHOPS 11 JUNI för att säkra din plats. DROP IN i mån av plats.

10:00-11:00 Yin Yoga för fötterna – Vi släpper på spänningar och smärta i dina fötter. (Ta med din egen yogamatta eller filt)

11:15 -11:45 Löpskola – Prova på att gå och springa rätt och lätt – Lär dig att springa med det naturliga löpsteget för att bli en snabbare, mer effektivt och skadefri löpare.
13:00-14:00 Workshop – Aldrig mer ont i foten! Hur fungerar foten och varför moderna trånga skor med klack kan skapa problem för fot, knä, höft och rygg.
15:00-15:30 Hållning och Gång – Lär dig att hitta kontakt med kroppens naturliga position där du får förståelse hur din kropp fungerar så att du kan röra dig mjukt och obehindrat.

Kom förbi och berätta för oss hur dina fötter egentligen mår! Våra fot-och rörelsecoacher finns på plats. Du får även möjlighet att prova skor från FreeFoot som får dina fötter att må bra.

BOKA HÄR
https://forms.gle/ujfdjj4dF1nQeisj9

Varmt välkommen!